Hinttalan kahvilalla uusi yrittäjä, kesän ohjelmaa valmistellaan

Julkaistu: 22.03.2022 12:35
Hinttalan uudet yrittäjät Maiju ja Jan Pyykkö paistattelevat Hinttalan portailla kevätauringossa.

Hinttalan museoalueella toimivaan kahvilaan on valittu uusiksi yrittäjiksi Maiju ja Jan Pyykkö. Kahvila avautuu kesäkaudelle toukokuussa. Nokian kaupungin kulttuuripalveluissa valmistellaan kesän ohjelmaa maalis- ja huhtikuussa, näyttelyiden ja käsityöläisten myyntipaikkojen hakuaika on jo päättynyt.

Nokian kaupunki haki kahvilayrittäjää joulukuussa 2021 avoimella haulla, jonka perusteella Hinttalan uudeksi kahvilayrittäjäksi valikoitui JEP Henkilöstöratkaisut Oy:n Maiju ja Jan Pyykkö. Kahvila-, puoti- ja pitopalvelutoimintaa koskeva sopimus on voimassa kesäkauden 2022 sisältäen optiot vuosille 2023 ja 2024. ”Olemme erittäin innoissamme ja valmiit sitoutumaan ja tekemään alueen toimijoiden ja Nokian kaupungin kanssa tiivistä yhteistyötä. Tavoitteemme on jatkaa jo hyvin maineikasta, perinteikästä ja kunnioitettavaa uraa edellisen yrittäjän jalanjäljissä, edelleen toimintaa kehittäen ja kasvattaen” kertovat uudet kahvilayrittäjät.

Kesän ohjelmaa valmistellaan kulttuuripalveluissa

Hinttalan kahvila avautuu toukokuussa ollen silloin avoinna viikonloppuisin. Kesäkuusta alkaen alue on avoinna myös arkisin, jolloin kotiseutumuseo ja näyttelyt avaavat ovensa. Tarkemmat aukioloajat vahvistetaan keväällä. Pihapiirin näyttelyaitoissa järjestetään monipuolisia näyttelyitä ja tilaa varataan myös käsityötuotteiden myynnille. Kesän ohjelmaa valmistellaan kulttuuripalveluissa maalis- ja huhtikuussa, jolloin käynnistyy esiintyjähaku. Tiedotamme esiintyjähausta erikseen.

Hinttalassa korjataan kattoja

 

Hinttalassa on nyt rakennustelineet paikollaan.

Hinttalan kotiseutumuseolla käynnistyvät museoitujen rakennusten vesikattojen perusparannustyöt.

Kahvilarakennuksena toimiva pytinki on jo saanut rakennustelineet ja sääsuojan ympärilleen ja luhtiaitan katto on vuorossa myöhemmin tänä keväänä. Vanhat vesikatot ovat tulleet tiensä päähän ja ne uusitaan rakennusten säilymisen ja museotoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.

Työt eivät vaikuta kahvilan ja museon kesäkauden toimintaan. Nokian kaupunki omistaa Hinttalan kotiseutumuseon alueen rakennuksineen ja on korjaustöiden tilaaja.

Nokialive on kehittyvä kaupunkimedia, joka haluaa koota kaiken nokialaisia kiinnostavan sisällön: tapahtumat, palvelut, ilmiöt ja puheenaiheet samaan paikkaan eli nokialive.fi -nettisivulle. Tilaa Nokialiven uutiskirje ja liity yhteisöömme!

Uutiskirje
Tietosuojaseloste

EtusivuAjankohtaisetHinttalan kahvilalla uusi yrittäjä, kesän ohjelmaa valmistellaan