Maistiaisia Nansotalon taiteilijoilta 3.9.2022 alkaen

Julkaistu: 02.09.2022 19:16
Maistiaisia kollaasi. Sauli Iso-Lähteenmäki, Silja Merikallio, Minna Iso-Lähteenmäki ja Matti Kuronen

Raamin yhteisnäyttelyn otsikkona on Maistiaisia.  Sauli Iso-Lähteenmäki on tunnettu grafiikastaan ja julkisista teoksistaan, Minna Iso-Lähteenmäki naivistisista maalauksistaan. Matti Kuronen tekee maalausten lisäksi veistoksia sekä tilateoksia ja Silja Merikallio keraamisia käyttöesineitä, veistoksia sekä julkisia teoksia. Näyttely esittelee pienen siivun jokaisesta taiteilijana ja tarjoaa makupaloja heidän laajasta tuotannostaan.

Taiteilijaryhmän jäseniä yhdistää paitsi pitkän linjan työskentely taiteen parissa myös pirkanmaalaiset tekstiilitehtaat: taiteilijat ovat vuosien varrella löytäneet työtilat ainakin neljästä eri tekstiiliteollisuudelta vapautuneesta tehdasrakennuksesta.

Taiteilijoiden viimeisin muutto Pyynikin trikoolta johti työskentelyyn Nokian Nansotalossa. Iso-Lähteenmäet, Kuronen ja Merikallio ovat työtilanaapuruksina viihtyneet Nansotalolla niin hyvin, että kolme neljäsosaa heistä on myös muuttanut asumaan Nokialle.

Avoinna kirjasto- ja kulttuuritalo Virran aukioloaikojen mukaisesti

ma ja to 9-19, ti, ke, pe 9-18, la 9-15

Käyntiosoite: Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11, 37100 Nokia

Raamiin on aina vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Taidetila Raami on muunneltava, noin 110 m2 vaihtuvien näyttelyiden tila Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virran 1. kerroksessa. Tilasta ei peritä vuokraa, ja Kuvasto ry:n kuuluville taiteilijoille maksetaan näyttelykorvaukset. Näyttelytilojen läheisyydessä sijaitsevat työpajatilat sekä laadukkaalla tekniikalla varustettu Hiomo-sali lisäävät vaihtoehtoja järjestää tapahtumia ja toimintaa näyttelyiden yhteyteen. Raamin näyttelyohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

 

EtusivuAjankohtaisetMaistiaisia Nansotalon taiteilijoilta 3.9.2022 alkaen